Moniek als spreker

Spreken

 

De lezingen zijn vooral bestemd voor leidinggevenden en ondernemers.

 

Als je mij besluit in te huren voor een lezing, dan bereid ik me voor met een intake gesprek waarin we wensen en verwachtingen afstemmen en ik verdiep me in de doelgroep voor een goede aansluiting. De deelnemers aan het event/congress zullen zich herkennen in het verhaal en optimaal geinspireerd raken.

 

 

Je kunt mij boeken voor groepen tussen de 20 en 500 personen. De verhalen zijn geschikt voor presentaties van 20 minuten tot 1,5 uur. De gewenste interactiviteit stemmen we vooraf gezamenlijk af.

 

Prijzen op aanvraag.

Ontmoeten: Van moeten naar willen

 

Mijn medewerkers willen niet! Het lijkt wel alsof ze niet in beweging komen. Herken je dit? Ben je het zat om steeds te duwen en trekken. Vraag je jezelf af hoe het kan dat mensen thuis van alles uit zichzelf doen en op het werk je steeds moet aansporen? Heb je al van alles geprobeerd?

 

Kom achter het geheim van intrinsieke motivatie. In deze lezing ga ik in op wat maakt dat mensen uit zichzelf in beweging komen. Je krijgt veel voorbeelden uit de praktijk en inspiratie hoe anderen het doen? Ik zoek de interactie op met de zaal en stel prikkelende vragen zodat jij weet hoe je het in je eigen praktijk moet toepassen.

 

Inspiratie, zelfinzicht een gezonde dosis humor en tips, dat is wat deelnemers meenemen uit deze lezing.

"In 2015 was Moniek spreker op een aantal van onze regiocongressen. Zij heeft daar haar verhaal “Ontmoeten, van moeten naar willen” met ons gedeeld. Ze brengt dit dynamisch en enthousiast, illustreert het met praktische voorbeelden en zoekt de interactie op met het publiek. Ze wist onze leden, die vooral praktisch zijn ingesteld en van no-nonsens houden, te overtuigen van het belang van het onderwerp."

Erik-Jan Blook (Teamcoördinator relatiebeheer, strategie & kwaliteit

Het nieuwe groeien!

 

Groei! Management boeken staan er vol van, hoe dat moet. Vorige eeuw kende een enorme expansie en we hebben veel bedacht om de grip op die groei te houden. Grip, dat is wat je wil, als je groeit. De werkwijzen uit de vorige eeuw, brachten ons duidelijkheid door standaardisatie en zekerheid door controle. Maar nu blijkt dat starre systemen en verstikkende controlemechanismes ons in de weg zitten. Want, we weten het inmiddels wel, de wereld verandert razendsnel. We hebben nieuwe manieren nodig om onze bedrijven te organiseren. Maar welke manieren zijn dat dan?

 

Alternatieven voor de "oude" manieren van groeien, prikkelende stellingen en interactie en veel voorbeelden uit de praktijk van ondernemers en leidinggevenden die het anders doen, dat is wat je haalt uit deze lezing. Zodat, als je weer op een kruispunt staat, je inspiratie hebt om een andere stap te nemen dan je gewend bent. Daar groei je van!

 

Deelnemers aan deze lezing gaan geïnspireerd naar huis en hebben de juiste munitie om lastige groeikeuzes in de toekomst het hoofd te bieden.

"Opvallend is de wijze waarop jij onderwerpen op een persoonlijke manier brengt en de vertaling maakt naar de praktijk van je toehoorders. Zonder te vervallen in doceren ben je in staat de toehoorders zelf te laten bedenken wat jouw verhaal voor hen kan betekenen en hoe jij ze aanzet tot actie. De onderwerpen waarin jij de afgelopen jaren kennis en expertise hebt opgebouwd liggen in het vlak van het vernieuwen van organisaties ten einde meer welvaart en welzijn te realiseren. Jij benadert de vernieuwing vanuit de werkvloer gekoppeld aan de doelstellingen van de organisatie. Intrinsieke motivatie is daarbij een speerpunt.

Harald Feith (MKB Adviseur)

 

autorespond
Voornaam*
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.